Kiudainerikkad toidud
29. mai 2006, 17:14

Spargelkapsa-juustupirukas


Põhi:
100 g võid
1 muna
1 sl piima
2½ dl nisujahu
½ tl soola
Täidis:
500 g spargelkapsast
1,5 l vett
soola
3 muna
100 g kohupiima
2 dl kohvikoort
100 g riivjuustu
2 küüslauguküünt
½ tl musta pipart
½ tl soola
Sega toasooja või hulka muna, piim ja sool. Näpi nisujahu või hulka. Sega tainas korralikult läbi. Suru tainas ettevalmistatud 27 cm läbimõõduga vormi.
Lõika spargelkapsas väiksemateks tükkideks, vajadusel eemalda õisiku kannad ära. Keeda spargelkapsa õisikuid vähese soolaga vees umbes 5 minutit. Kurna õisikud sõelale ja nõruta. Kalla õisikud koogipõhjale ja jaota ühtlaselt.
Valmista täidis. Klopi munad kahvliga kergelt lahti, lisa ülejäänud koostisained. Kalla segu spargelkapsa õisikutega kaetud tainale.
Küpseta 200° C juures umbes 40 minutit. Kui piruka pind hakkab liigselt tumenema, siis kata see küpsetamise lõpuosas küpsetuspaberiga.