Küpsetised

Kapsapirukas kohupiimatainal 

Tiina Trolla, 13. mai 2006, 08:45

Kohupiima-võitainas
250 g kohupiima
250 g võid
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
500 g kapsast
1 sibul
2 porgandit
1 spl võid
100 g hapukoort
1 puljongikuubik
1 küüslauguküüs
soola
Taina valmistamiseks sega kohupiim hulka pehme või, lisa nisujahu-küpsetuspulbri segu. Sega kiiresti ühtlaseks massiks. Vormi tainas tasaseks ka rulli see kile sisse. Enne rullimist lase külmakapis seista. VIHJEKS: Võid pool nisujahu kogusest korvata rukkijahuga või hirsijahuga, mis annab tainale pähklise maitse.
Täidise jaoks peenesta kapsas ja sibulad, riivi porgandid. Pruunista kapsas, porgand ja sibul, lisa muud ained. Hauta kuni kapsas on pehme. Maitsesta. Rulli külmikust võetud taigen kaheks võrdseks osaks ja pane see ümarasse 27 läbimõõduga klaasvormi. Aseta sinna peale, teine taina osa rulli pirukale kaaneks peale. Määri munaga ja küpseta 200º C juures 30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee