Taimetoidu retseptid

Singi-köögiviljasupp 

Naisteleht, 28. aprill 2006, 08:31


1,5 l vett
2 keskmise suurusega porgandit
50 g juursellerit (sobib ka varsseller)
150 g kaalikat
3-4 kartulit
300 g keedusinki
1 väiksem porrulauk
4-5 musta terapipart
½ tl soola
natuke suhkrut
1 sl aed-harakputke
2 dl kohvikoort
2.3 sl toiduõli
Serveerimiseks maitserohelist
Puhasta porgandid, juurseller, kaalikas, kartulid ning aseta puhtasse külma vette. Kontrolli, et porrulaugu kihtide vahel poleks mullaosakesi.
Pane vesi keema. Kuni vee keema tõusmiseni ribasta porgand ning passeeri (kerge kuumutamine kuumas rasvas) pannil. Lisa porgand keevasse vette.
Ribasta seller, kartul ja kaalikas. Lõika porrulauk ratasteks ning lisa supile. Maitseks pane must terapipart. Enne supi serveerimist korja terapipar välja. Lase supil madalal temperatuuril haududa kuni köögiviljad pehmenevad.
Lõika sink ribadeks ning kalla supi hulka. Lõpuks lisa kohvikoor. Maitsesta aed-harakputkega. Vajadusel lisa soola. Vähese suhkru lisamine muudab supi maitse
„pehmemaks”.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee