Magustoidud

Šokolaadisuflee 

Toidutare, 1. juuni 2006, 19:08
Pidupäeva puhul üllata oma perekonda šokolaadisufleega.


3 sl võid
3 sl jahu
250 g 10 % koort
5 muna
45 g suhkur
3 sl kakaod
Vormi määrimiseks võid ja riivsaia.
1. Lülitada praeahi 180-200ºC juurde soojenema. Klaasvorm määrida võiga ja puistata üle riivsaiaga.
2. Või pannakse keedunõusse, sulatatakse, lisatakse jahu ja koor ning keedetakse valge kaste, jahutatakse.
3. Munakollased eraldatakse munavalgest.
4. Munakollased vahustatakse suhkruga, lisatakse koos kakaoga kastmele, ettevaatlikult segades.
5. Munavalged vahustatakse ja segatakse ettevaatlikult segule.
6. Segu valatakse ettevalmistatud vormi ja küpsetatakse 30 minutit.
7. Serveeritakse vanillikastmega kohe pärast ahjust välja võtmist.