Küpsetised

Piknikupirukas kaerahelbepõhjal 

Toidutare, 18. aprill 2006, 09:03

Tainas:
100 g margariini
2 dl kiirkaerahelbeid
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
3- 4 spl vett
Täidis:
400 g külmutatud aedvilja
200 g fetajuustu
200 g suitsusinki
1 dl tükeldatud porrut
1 tl ürdisegu küüslauguga
3 viinamarjatomatit või lihtsalt väikest tomatit
2 muna
2 dl piima
hakitud peterselli
Raputa kuivained vähehaaval segades sulatatud margariinisse.
Lisa vesi ja sõtku taigen hõlpsalt rullitavaks.
Pane tainas 20 minutiks jahedasse seisma.
Rulli tainas ümmarguseks kettaks, mis katab küpsetusvormi põhja ja ääred.
Pane vormi.
Vormis olevale tainale pane kuubikuteks lõigatud juust ja sink, selle peale sulatatud aedvili, porrurõngad ja ürdisegu.
Poolekslõigatud tomatid pane äärtele kaunistuseks.
Sega munad ja piim ning kalla vormi.
Pane pirukas 225º C juures ahju 35- 40 minutiks küpsema.
Valmis piruka pind kaunista peterselliga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee