Itaalia köök

Itaalia salat küüslaugusaia ja tomatiga 

Maire Suitsu, 30. märts 2006, 09:20

Koostisained
300 g saia
3 küüslauguküünt
3 sl õli
500 g väikesi küpseid tomateid
2 kollast paprikat
1 väike purk musti kivideta oliive
Kaste:
1,5 dl head õli
4 sl õunaäädikat või valget veiniäädikat
peensoola
purustatud musta pipart
Lisandiks:
basiiliku või sileda peterselli lehti

Valmistusviis
Lõika sai koos koorikuga tükkideks, peenesta küüslauk suure kokanoaga.
Pane mõlemad pannile kuuma õlisse ja pruunista pidevalt segades keskmisel kuumusel.
Lase jahtuda.
Puhasta paprikad ja lõika viljaliha ruudukujulisteks tükkideks.
Lõika tomatid sektoriteks, poolita oliivid.
Lahusta sool äädikas, klopi juurde õli ja pipar.
Tõsta kõik ained kergelt läbi ja nirista kastmega üle.
See salat on kõige maitsvam varsti pärast valmimist, kui küüslaugumaitseline praetud sai on alles meeldivalt krõbe.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee