Retseptid

Vorsti-sibulakaste pastale või riisile 

Maire Suitsu, 1. aprill 2006, 16:53
Kiiresti valmiv kaste, mida sobib serveerida pasta, keedetud kartulite või, miks mitte, ka riisi kõrvale.


1 salatisibul
1 sl toiduõli
2 sl vett
300 g viinereid
1 sl jahu
400 g purustatud tomateid
1 dl vett
100 g hapukoort
½ tl musta pipart
2 tl paprikapulbrit
soola
Keedetud pasta
Peenesta suur sibul ja hauta õli ja vee segus madalal kuumusel, kuni vesi aurub; tõsta sibul vahukulbiga pannilt ära.
Suurenda pliidikuumust ja kalla pannile viineriviilud ning prae pruuniks.
Riputa peale jahu, sega läbi ning kalla korraga juurde külm vesi ja seejärel tomatihoidis.
Sega hästi läbi, lisa hapukoor või piim, maitseained ja sibul ning hauta madalal kuumusel 6–7 minutit.
Paku keedetud pasta või riisi kõrvale; eelmise päeva jäägid võid otse kastmes läbi kuumutada.
NB! Kui soovid mahedama maitsega kastet, kasuta piima; hapukoor jäägu neile, kellele meeldib hapukas maitse.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee