Küpsetised

Viineri-juustusarved 

Toidutare, 7. märts 2006, 08:42
Kui nädala sees ajab kiirus taga, siis laupäeval võiks võtta aega iseendale ja perele ning küpsetada pirukaid. Viineri-juustusaiade valmistamisega peaks ka algaja perenaine hakkama saama. Proovige!


Tainas
2 ½ dl vett
25 g pärmi
½ spl. soola
2 sl suhkrut
6 dl nisujahu
50 g võid
75 g (1 ½ dl) riivitud juustu
Täidis:
½ dl tomati- või tšketšupit
½ dl sinepit
2 küüslauguküünt
16 viinerit
Määrimiseks muna ja peale raputamiseks seesamiseemneid.

1. Lahusta pärm käesoojas piimas.
2. Lisa suhkur, sool ning sega kuni need on lahustunud.
3. Seejärel lisa jahu, sõtku tainas ühtlaseks.
4. Lisa sulatatud rasvaine ning lõpuks riivitud juust.
5. Lase kerkida. Jaota kerkinud taigen kahte ossa.
6. Rulli need ümarateks ja seejärel 35 cm läbimõõduga ketasteks.
7. Jaga kumbki ketas 8-ks sektoriks.
8. Sega kokku ketšup ja sinep ning maitsesta küüslauguga.
9. Määri seguga sektorid ja viinerid aseta sektori laiemasse ossa.
10. Keera sektorid sarveks alustades laiemast otsast.
11. Määri sarved munaga ja küpseta 225ºC juures ca 15 min.
Serveeri soojalt!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee