Tosca kook
Küpsetised
1. juuni 2006, 19:01

Tosca kook

Lihtne, kiiresti valmistatav ja maitsev ka. Klassikalist küpsetist võib täiendada kui mandlikatte alla lisada puuvilju.


Sellest koogist jagub 10 inimesele.
Põhi:
2 muna
1½  dl suhkrut
2 dl nisujahu 
1½ tl küpsetuspulbrit 
½ dl piima
100 g margariini
Kate:
75 g margariini
1 dl suhkrut
1 sl nisujahu 
100 g mandlilaaste 
½ dl piima
Vormi määrimiseks:
võid
riivsaia

1. Pane ahi kuumenema 175ºC juurde.
2. Aseta lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber, kinnita hoolikalt. Paberi servad jäävad vormi serva vahelt välja paistma.
3. Vormi servad määri üle esmalt võiga, siis puista sinna peale riivsaia. Vaata, et võiga kaetud kohad oleks riivsaiaga kaetud.
4. Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks. Kiiremini saad siis kui eraldad munavalged munakollasest ja vahustad suhkur ja munavalged tugevaks vahuks, Hiljem lisad juurde munakollased.
5. Sulata margariin ning sega kokku nisujahu ja küpsetuspulber.
6. Lisa tainale piim, sulatatud ja jahutatud margariin ning ettevaatlikult segades nisujahu-küpsetuspulbrisegu.
7. Vala tainas vormi ja küpseta ahju allosas poolküpseks (20 minutit).
8.Mõõda katte jaoks vajaminevad ained keeduanumasse ning lase keema.
9. Kui kook on pea-aegu valmis, võta see korraks hajust välja ning kata see keedetud mandli-võiseguga.
10. Küpseta 200ºC juures umbes 10 minutit või kuni pind on kuldkollane.