Hommikusöögi retseptid
6. märts 2006, 10:23

Hakklihatäidisega munarull

Põhi:
75 g võid
1,5 dl jahu
6 dl piima
4 munakollast
0,5 tl soola
pipart
4 munavalget
Täidis:
200g hakkliha
1 sibul
1-2 spl. võid
2 küüslauguküünt
pipart, soola
peterselli
150 g riivjuustu
1. Lülita ahi sooja 225ºC juurde.
2. Sulata pannil rasvaine, lisa juurde jahu ja kuumuta veidi.
3. Kalla jahu juurde piim, pidevalt segades (vispliga). Keeda vaiksel tulel 5 min. Tõsta nõu pliidilt ja lase jahtuda.
4. Vahusta munakollased ja lisa segule. Lisa maitseained ja maitsesta.
5. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa segule.
6. Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ~ 15 min.
7. Kuni põhi küpseb valmista täidis. Selleks pruunista hakkliha, lisa tükeldatud sibul, maitseained ja lase täidisel veidi jahtuda. Seejärel lisa riivjuust.
8. Pane täidis valminud põhjale ning rulli rull kokku ja aseta pannile ühenduskoht allpool. Riputa peale riivjuustu ja pane rull mõneks minutiks ahju pruunistuma.
9. Serveeri kuumalt.
NB! Munade lisamisel põhja taignasse jälgi, et taigen ei oleks liialt kuum, muidu saad munapudru ja põhi ei küpse korralikult.