Kiudainerikkad toidud

Köögiviljapüreesupp 

Toidutare, 19. veebruar 2006, 17:13

2 keskmist porgandit
100 g sellerit
2 suuremat kartuli
1 sibul
4 dl köögiviljapuljongit
1 tl paprikapulbrit
1 sl estragoni või basiilikut
4 dl piima
soola, suhkrut
Kaunistamiseks maitserohelist
Koori ja tükelda köögiviljad. Püreesuppide puhul ei ole oluline köögiviljade tükeldus, kuna hiljem kõik toiduained püreeritakse.
Lisa köögiviljad keevasse puljongisse, kuhu on lisatud paprikapulber. Keeda senikaua kuni kõik köögiviljad on pehmed. Püreeri saumiksri abil. Kui sul pole saumiksit, siis aja köögiviljad läbi sõela.
Maitsesta estragoniga. Lisa piim ning kuumuta. Maitsesta soola ja vähese suhkruga. Serveerimisel raputa supile kas tilli või rohelist sibulat.
PS! Võid supile lisada toorjuustu või/ja vahukoort.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee