Kiudainerikkad toidud

Seenekaste 

Toidutare, 26. mai 2006, 19:21
Kindlasti leiab igast kodust metsaseeni, olgu need siis sügavkülmutatud või soolatud. Kui aga seene isu on kallal ja kodus seeni pole, sobivad ka poes müüdavad austerservikud või šampinjonid.


Kastme valmistamiseks läheb tarvis:
400 g seeni (pilvikud, puravikud vm seen)
3 sl jahu
3 sl rasvainet, nt rapsiõli
2 sibulat 
5 dl liha- vōi seenepuljongit vōi piima
pipart
soola
ürdisegu küüslauguga
rohelist sibulat
Valmistusviis 
Kuumuta rasvaine pannil ning lisa sinna hulka tükeldatud sibul. Prae 2-3 minutit, seejärel lisa pannile tükeldatud seened. Prae senikaua kuni seened on kulinaarselt valmis. Maitsesta soola ja küüslauguse ürdimaitseainega.
Lisa sibula-seenesegu hulka nisujahu, kuumuta kergelt. Lisa vedelik ning lase kaste keema. Keeda madalal kuumusel 5 minutit.
Serveeri koos kuumade kartulitega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee