Kiudainerikkad toidud
26. mai 2006, 19:21

Seenekaste

Kindlasti leiab igast kodust metsaseeni, olgu need siis sügavkülmutatud või soolatud. Kui aga seene isu on kallal ja kodus seeni pole, sobivad ka poes müüdavad austerservikud või šampinjonid.


Kastme valmistamiseks läheb tarvis:
400 g seeni (pilvikud, puravikud vm seen)
3 sl jahu
3 sl rasvainet, nt rapsiõli
2 sibulat 
5 dl liha- vōi seenepuljongit vōi piima
pipart
soola
ürdisegu küüslauguga
rohelist sibulat
Valmistusviis 
Kuumuta rasvaine pannil ning lisa sinna hulka tükeldatud sibul. Prae 2-3 minutit, seejärel lisa pannile tükeldatud seened. Prae senikaua kuni seened on kulinaarselt valmis. Maitsesta soola ja küüslauguse ürdimaitseainega.
Lisa sibula-seenesegu hulka nisujahu, kuumuta kergelt. Lisa vedelik ning lase kaste keema. Keeda madalal kuumusel 5 minutit.
Serveeri koos kuumade kartulitega.