Kreeka köök

Kreeka lihapallid 

Toidutare, 21. veebruar 2011, 16:04
 
Lihapallid on kindlasti paljude lemmikud. Vahelduseks võiks neid valmistada kreekapäraselt ja maitsestada punega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
AHJUKARTULID
1 kg Kartul
2 tl Sool
3 tl Harilik pune
1 sl Paprika (jahvatatud)
200 g tomatipüree
2 sl Vesi
2 sl Õli
1 tk Sidruni mahl
LIHAPALLID
400 -500 g Hakkliha
1 tk Sibul
4 -5 sl Riivsai
0.5 dl Piim
1 tk Muna
1 tl Sool
1 tl Must pipar
2 tl Harilik pune
1 tl kuivatatud münt

Valmistamine
Ahjukartulid: koori jahusemat sorti kartulid ja lõika suurteks sektoriteks. Pane võitatud ahjuvormi, puista üle soola, puneme ja paprikapulbriga ning sega läbi. Lisa tomatipüreele vesi, õli ja sidrunimahl, sega ning vala kartulitele. Küpseta ahjus 175° juures 30-45 minutit. Samal ajal valmista lihapallid. Selleks sega hakkliha peenestatud sibulaga. Sega riivsai piima ja munaga ning lase seista 10 minutit. Ühenda riivsaiasegu hakkliha-sibulaseguga ja maitsesta. Vormi hakkmassist väikesed pallikesed ningpruunista pannil õlis. Pane lihapallid 30 minutit ahjus olnud kartulite juurde ja küpseta veel 20 minutit. Serveeri lihapallid kuumalt koos ahjukartulite ja toorsalatiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee