Kartuli-tangupuder ehk Mulgi puder
Kogus: viiele
Koostisosad
10 tk Kartul
1 l Vesi
1 dl Odratang
Sool
300 g Suitsusink
2 tk Sibul
Valmistamine
1. Koori pestud kartulid ning tükelda. Pane tükeldatud kartulid keevasse vette keema, lisa sool ja keeda poolepehmeks. Aseta kartulitükkide peale kuuma veega pestud tangud. Ära sega!
2. Keeda tasasel tulel või hauta ahjus kaane all, kuni toiduained on pehmed.
3. Sega tangud ja kartul läbi ja klopi puulusikaga ühtlaseks pudruks.
4. Lõika suitsusink kuubikuteks, pruunistada koos sibulatega ning lisada pudrule hulka või serveeri puder lauale singikuubikute ja hapukoorega.
Mulgi pudru kõrvale naudi klaasitäit keefiri.
HEA TEADA!
Putru võib keeta odratangu asemel odrajahuga. Jahu pane kartulite peale siis, kui kartulid on peaaegu pehmed.
Soolapekiga valmistatud mulgipudru retsepti vaata siit
Kommentaarid (0)