Vene köök

Lihaseljanka 

Toidutare, 17. veebruar 2006, 16:16
Klassikaline seljanka peaks sisaldama vähemalt 7 sorti erinevaid lihasid, kuid saab hakkama ka pisut vähesemaga. Kes soovib, lisagu keedetud neerudki supile hulka.


Koostisained:
2 sibulat
2 spl rasvainet
2 spl tomatipüreed
3 väikest hapukurki
2 l puljongit
pipart, loorberit, soola
2 spl oliive
200 g keedetud liha
100 g sinki
100 g viinereid
4 spl hapukoort
hakitud maitserohelist
sidruniviile

Esmalt valmistatakse nn seljanka põhi. Selle tarvis tükeldatakse sibulad ning lisa need kuumale rasvainega kaetud pannile. Kuumuta sibulad kergelt läbi, lisa tomatipüree, tükeldatud hapukurgid ja maitseained ning hauta 5-10 minutit.
PS! Tükeldusviisiks vali ribastamine!
Keeda puljong (kas kondipuljong või kasuta puljongikuubikut!) ning lisa puljongi hulka sibula-tomati-hapukurgisegu.
Lase keema ning lisa tükeldatud liha, vorst ja sink. Kuumuta veelkord keemiseni.
Vahetult enne valmimist lisa oliivid.
Kontrolli maitset ja vajadusel maitsesta.
Soovi korral lisa sidrunimahla.
Serveeri hapukoorega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee