Kiudainerikkad toidud

Tagurpidi õunakook 

Toidutare, 26. november 2007, 14:34
Mahlane õunapirukas.

Koostisosad
PÕHI
3 dl jahu
150 g või
2 sl suhkur
1 tk muna
määrimiseks piima
rullimiseks jahu
võid vormi määrimiseks
TÄIDIS
50 g või
750 g õuna
1 tl kaneel
1 sidruni mahl
1 sl mesi

Valmistamine
Sõelu jahu kaussi ja sega soolaga. Tükelda või ja haki koos jahuga. Lisa suhkur ja muna ning sega ühtlaseks tainaks. Pane tainas täidise valmistamise ajaks külma. Täidise tegemiseks koori ja tükelda õunad. Sulata või ja kuumuta selles õunu 3–4 minutit. Lisa kaneel, sidrunimahl ja mesi ning kuumuta paar minutit. Tõsta õunad võiga määritud 22–23 cm suurusesse pirukavormi.
Rulli tainas jahusel pinnal lahti ja tõsta vormi õunte peale. Määri tainast pealt piimaga ja torka tainasse kahvliga augud. Küpseta kooki 200 kraadi juures 20–25 minutit.
Kogus 8 kuni 10 lõiku.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee