Küpsetised
3. märts 2011, 14:11

Kodujuustu-ananassipirukad

sellest kogusest saad 20 tk kardemonimaitselisi ananassipirukaid.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
7 dl jahu
0.5 tl kardemoni
100 g Või
2.5 dl piim
1 dl suhkur
0.5 tl sool
1 pk kuivpärm
1 tk Munakollane
TÄIDIS
250 g kodujuust
1 dl hapukoort
0.5 dl suhkrut
2 sl vanillsuhkur
1 purk ananssiviilud (227 g)
1 tk munakollane (määrimsieks)

Valmistamine
Mõõda kaussi kardemon, pool jahu kogusest ja kuivpärm. Sega hulka õli, nii et tainas muutub purutaoliseks massiks. Sega käesoe piim, suhkur ja sool ning munakollane. Ühenda jahusegu ja piimasegu omavahel. Sõtku tainast, jahu sinna tasapisi juurde segades. Lisa tükkhaaval juurde ka või. Jahu lisa seni, kuni tainas lööb kausi ja käte küljest lahti. Kata kauss rätikuga ja lase tainal kerkida 1-1,5 tundi.Vormi tainast kang, jaga kahekümneks osaks ja veereta pallideks. Pane pallid küpsetusplaadile, kata rätikuga ja lase umbes tund aega kerkida. Nõruta ananassirõngad ja kuivata majapidamispaberiga. Sega ülejäänud täidiseained. Kasta klaasi põhi jahusse ja vajuta kerkinud kuklite keskele lohk, torka see kahvliga läbi ja määri ääred lahtiklopitud munaga. Tõsta igale pirukale 1–1,5 sl täidist. Lõika ananassirõngad väiksemateks ja tõsta igale pirukale ananassitükk. Küpseta 225-kraadises ahjus 10–12 minutit. Lase enne serveerimist jahtuda