Baklažaanivorm
Kogus: ühele
Koostisosad
2 tk baklažaan (u750 g)
250 g veisehakkliha
250 g kodujuust
2 tk muna
hakitud pune
1 tl soola
0.5 tl must pipar
TOMATIKASTE
2 purki purustatud tomatid (i 400 g)
1 tk suur sibul
3 tk küüslauguküüs
2 sl oliivõli
1 tl soola
1 tl must pipar
0.5 dl hakitud värske basiilik
Valmistamine
Kastme valmistamiseks kuumuta potipõhjas õlis hakitud sibulat ja purustatud küüslauguküüsi 3–4 minutit. Lisa purustatud tomatid ja maitseained, lase keema ja hauta keskmisel kuumusel 10–15 minutit. Lõika baklažaanid pikuti umbes 1 cm paksusteks viiludeks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Pruunista hakkliha pannil õlis ja lase pisut jahtuda. Sega hulka kodujuust, munad ja maitseained. Tõsta igale baklažaanirullile täidis ja keera rulli. Kata ahjuvormi põhi poole tomatikastmega, aseta peale baklažaanirullid ja kata ülejäänud tomatikastmega. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Kommentaarid (0)