Lihatoidu retseptid

Baklažaanivorm 

Toidutare, 19. november 2007, 12:06
Mahlakas vormiroog kodujuustuga.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 tk baklažaan (u750 g)
250 g veisehakkliha
250 g kodujuust
2 tk muna
hakitud pune
1 tl soola
0.5 tl must pipar
TOMATIKASTE
2 purki purustatud tomatid (i 400 g)
1 tk suur sibul
3 tk küüslauguküüs
2 sl oliivõli
1 tl soola
1 tl must pipar
0.5 dl hakitud värske basiilik

Valmistamine
Kastme valmistamiseks kuumuta potipõhjas õlis hakitud sibulat ja purustatud küüslauguküüsi 3–4 minutit. Lisa purustatud tomatid ja maitseained, lase keema ja hauta keskmisel kuumusel 10–15 minutit. Lõika baklažaanid pikuti umbes 1 cm paksusteks viiludeks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Pruunista hakkliha pannil õlis ja lase pisut jahtuda. Sega hulka kodujuust, munad ja maitseained. Tõsta igale baklažaanirullile täidis ja keera rulli. Kata ahjuvormi põhi poole tomatikastmega, aseta peale baklažaanirullid ja kata ülejäänud tomatikastmega. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee