Küpsetised
16. november 2007, 14:49

Keefiri-pärmitaina kapsapirukas

Maitsev kapsapirukas, (30-35 tk)

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
2.5 dl Keefir
12 g kuivpärm
2 tk muna
0.5 tl soola
1 dl suhkur
1 dl toiduõli
11 dl jahu
TÄIDIS
1.5 kg kapsas
100 g või
2 tk suur sibul
0.5 dl hele siirup
2 tl soola
1 tl must pipar
1 sl majoraan
2 sl 10% äädikas
MÄÄRIMISEKS
muna

Valmistamine
Vala kaussi toasoe keefir. Lisa pärm, lahtiklopitud munad, suhkur, sool ja õli. Sega läbi ja sõtku hulka jahu. Lase soojas rätiku all umbes 2 tundi kerkida. Täidise valmistamiseks tükelda kapsas ja sibul võimalikult peeneks. Sulata potipõhjas või ning hauta selles kapsast ja sibulat 45 minutit. Maitsesta soola, siirupi, pipra ja majoraaniga. Lisa äädikas ja lase jahtuda. Jaga tainas kaheks ja rulli mõlemad osad ristkülikuks. Tõsta üks tainatükk ahjuplaadile, kata täidisega ja tõsta peale teine tainatükk. Suru ääred hästi kokku. Torka tainasse kahvliga augud ja määri munaga. Küpseta 225-kraadise ahju allosas 20–30 minutit.