Õhtusöögi retseptid

Kartuli-brokoli püreesupp 

Toidutare, 14. november 2007, 12:52
Kartuli-brokoli püreesupp hapukoorega

Kogus: ühele

Koostisosad
125 g kartuleid
100 g brokoli
12.5 g Või
12.5 g suitsupeekon
0.25 tk sibul
0.5 tk küüslauguküüs
0.5 dl hapukoor 10 %
Loorber
Majoraan
Petersell
äädikas
sool
pipar
paprika
0.25 sl jahu
0.25 l vett

Valmistamine
Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Tükelda brokoli õisikuteks. Kuumuta potis või. Lisa viilutatud peekon, hakitud sibul, küüslauk ja petersell ning kuumuta 2–3 minutit. Lisa kartulid, brokoli ja maitseained. Raputa peale jahu, sega hästi läbi ja kuumuta paar minutit. Lisa vesi, lase keema ja keeda 25–30 minutit, kuni kartulid ja brokoli on hästi pehmed. Püreeri ning sega hulka hapukoor ja pisut äädikat. Maitsesta veel vajadusel soolaga. Lase korraks keema ja serveeri.