Kalatoitude retseptid

Heeringatort kodujuustuga 

Toidutare, 14. november 2007, 10:58
Rukkileib sobib imehästi heeringatordi põhjaks.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
150 g rukkileib
50 g või
TÄIDIS
4 tk zelatiinileht
600 g heeringas
1 tk väike sibul
hakitud till
50 g marineeritud kurk
200 g kodujuust
3 dl hapukoor
must pipar
KAUNISTAMISEKS
3 tk keedumuna
heeringarulle
murulauku

Valmistamine
Lõika leival koorik ära, purusta pehme sisu ja sega sulatatud võiga. Kata 22 cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga, suru leivapuru vormi põhja ja pane vorm külmkappi. Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Haki sibul, till, heeringas ja marineeritud kurgid üsna peeneks. Sega hulka kodujuust ja hapukoor. Maitsesta pipraga. Pigista želatiinilehed hästi kuivaks. Kuumuta 2 sl külma vett, sulata selles želatiinilehed ja nirista pidevalt segades heeringasegusse. Tõsta täidis vormi ja pane vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö külmkappi tarduma. Kaunista sektoriteks lõigatud munade, murulaugu ja heeringarullidega.