Taimetoidu retseptid

Karulaugu-kartuligratään 

Toidutare, 21. mai 2007, 21:31
Kartuligratään karulaugu ja spinatiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
750 g kartulid, mis pudruks ei kee
sool
100 g Karulauk
200 g värske lehtspinat
2 tk Šalottsibul
40 g Või
Must pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 tk munakollane
2.5 dl rõõsk koor
50 g (riivitud) grano padano või muu kõva juust

Valmistamine
Peske kartulid ja keetke soolaga maitsestatud vees 20-25 minutit. Laske jahtuda, koorige ja lõigake viiludeks. Lõigake ära karulaugu ja spinati varred, peske ja tupsutage lehed kuivaks. Lõigake spinat ja karulauk 5 mm laiusteks ribadeks. Koorige šalottsibulad ja hakkige peeneks. Sulatage pannil 30 g võid ja hautage selles sibulaid, aga ärge pruunistage neid. Lisage spinat ja karulauk ning kuumutage kogu aeg segades lühikest aega kuni kokkuvajumiseni. Maitsestage soola, pipra ja muskaadiga. Kloppige munakollane ja koor segamini ning segage köögivilja hulka. Määrige küpsetusvorm ülejäänud võiga, laduge kartuliviilud katusekivitaoliselt vormi põhja ja laotage köögiviljasegu nende peale. Puistake üle riivitud juustuga. Küpsetage gratääni eelsoojendatud ahjus 200°C juures umbes 15 minutit. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee