Taimetoidu retseptid

Roheline risotto 

Toidutare, 21. mai 2007, 21:21
Risotto karulaugu ja suvikõrvitsaga.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 tk Šalottsibul
250 g väike suvikõrvits
50 g pekk
1 sl Oliiviõli
1 sl Või
400 g Risotoriis
0.5 dl kuiv valge vein
5 dl kuum puljong
100 g lehti Karulauk
sool
Must pipar
50 g värskelt riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
40 g või laastudena

Valmistamine
Koorige šalottsibulad ja hakkige peeneks. Peske ja puhastage suvikõrvitsad ning lõigake õhukesteks viiludeks. Pekk tükeldage väikesteks kuubikuteks. Kuumutage õli ja või suurel pannil ning hautage selles šalottsibulaid koos pekiga, kuni sibulad veidi pruunistuvad. Hautage ka suvikõrvitsad ja lisage riis. Hautage riisi, kuni terad on ühtlaselt rasvaga kaetud. Lisage valge vein ning kulbitäie haaval puljong, samal ajal kogu aeg segades. Lisage puljongit järk-järgult, vastavalt sellele, kuidas riis vedelikku endasse imab. Hautage riisi umbes 20 minutit kuni valmimiseni. Vahepeal peske karulauk, tupsutage kuivaks, lõigake varred ära ja lõigake lehed umbes 1 cm laiusteks ribadeks. Kui riis on valmis, lisage karulauk ja maitsestage risotto soola-pipraga. Lõpuks segage hulka Parmesani juust ja võilaastud. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee