Retseptid

Ravioolid karulaugutäidisega 

Toidutare, 21. mai 2007, 21:07
Ricotta-karulaugutäidisega ravioolid.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
300 g Jahu
3 tk Muna
näputäis soola
3 sl Õli
jahu rullimiseks
MÄÄRIMISEKS
1 sl Piim
1 tk munakollame
TÄIDIS
200 g ricotta või kodujuust
50 kuni 60 g lehti Karulauk
50 g Parmesan v. muu kõva juust
2 sl Riivsai
sool
pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
oliivõli keeduvette panemiseks

Valmistamine
Sõtkuge jahust, munadest, soolast ja õlist pehme tainas ja laske kaetult tund aega seista. Täidise jaoks pudendage ricotta. Peske karulaugulehed, tupsutage kuivaks ja hakkige hästi peeneks. Riivige juust. Segage ettevalmistatud ained ja riivsai hästi segamini, maitsestage soola, pipra ja vähese muskaadiga. Sõtkuge tainas veel kord läbi ja rullige jahusel laual õhkõhukeseks. Lõigake sellest tainarattaga 5 cm küljepikkusega ruudud või klaasi abil umbes 5 cm läbimõõduga ringid. Kloppige piim ja munakollane segamini ning määrige tainaservad selle seguga. Tõstke igale ruudule ( ringile ) kuhjake täidist ja suruge tainaservad hästi kokku. Laske rohkel soolveel, millele on lisatud pisut oliivõli, keema minna ja keetke ravioole selles 3-5 minutit. Kui need pinnale tõusevad, tõstke vahulusikaga välja ja asetage sooja. Siia juurde sobib valge veini-koorekaste või lihtsalt natuke sulatatud võid. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee