Salati retseptid
21. mai 2007, 18:33

Kevadine salat karulauguga

Kevadine roheline salat vinegrettkastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g noor spinat
1 tk peasalat
60 g heledad võilillelehed
60 g lehti Karulauk
2 tk keskmine suviporgand
mõned kirikakraõied
KASTE
4 sl šerriäädikas
1 kuni 2 tl Dijoni sinep
sool, pipar
10 sl viinamarjaseemneõli

Valmistamine
Peske spinat korralikult, sorteerige, lõigake varred ära ja tupsutage kuivaks. Peske peasalat, võilillelehd ja karulauk ning tupsutage kuivaks. Puhastage ja koorige porgandid ning lõigake õhukesteks ribadeks. Segage äädikas sinepi, soola ja pipraga, segage juurde õli. Jaotage peasalat, võilillelehed, karulaugu- ja porgandiribad dekoratiivselt taldrikutele ning niristage peale vinegrettkaste. Serveerige kirikakraõitega kaunistatult. Retsept on mõeldud neljale inimesele.