Taimetoidu retseptid

Karulaugupüreesupp 

Toidutare, 21. mai 2007, 17:24
Karulaugupüreesupp röstitud saiakuubikutega.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Šalottsibul
2 sl Või
1 tk suur kartul
5 dl köögiviljapuljong
3 sl kuiv valge vein
2 viilu kuiv sai
80 g lehti Karulauk
Sool
Must pipar
KAUNISTAMISEKS
2 sl peeneks lõigatud karulaugulehed
4 tk või karulauguõied

Valmistamine
Hautage kooritud ja peeneks hakitud šalottsibulaid 1 sl võis, kuni need muutuvad klaasjaks. Lisage kooritud ja riivitud kartul. Valage peale puljong ja vein ning laske umbes 15 minutit keeda. Vahepeal kuumutage pannil ülejäänud või. Lõigake sai kuubikuteks ja röstige võis kuldpruuniks, asetage köögipaberile nõrguma. Peske karulaugulehed, tupsutage kuivaks, hakkige jämedalt ja lisage supile. Kuumutage segades lühikest aega. Seejärel püreerige supp mikseriga ja maitsestage soola ning pipraga. Serveerige praetud saiakuubikute ja karulauguribade või -õitega ülepuistatult. Supi maitse on parem, kui šalottsibulaid hautada koos 50 g läbikasvanud peki kuubikutega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee