Kalatoitude retseptid

Marineeritud kala hispaania moodi 

Toidutare, 2. oktoober 2008, 04:55
Marineeritud kala hispaania moodiFoto: Jaan Heinmaa
Hispaanias kasutatakse marineerimiseks sardiine, mille meie võime kiluga asendada.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 kg kilud või väiksed räimed
1.5 tl Sool
1 tk (pisike) Sibul
1 tk (väike) Porgand
0.5 tk (punane) Paprika
2 küünt Küüslauk
MARINAAD
1.5 dl 5%äädikas
2 dl vesi
1 sl Oliiviõli
1 sl suhkur
Tüümian
5 tera Must pipar
5 tera Vürts
2 lehte Loorber

Valmistamine
Roogi ja pese kalad, kuivata köögipaberiga ning lao ahjunõusse. Lõika paprika ja sibul ribadeks, porgand ja küüslauk õhukesteks viiludeks; laota kalade peale. Sega omavahel marinaadiained, lase keema tõusta ning kalla kuumalt vormi. Küpseta ahjus 175°C juures 30 minutit, võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee