Ürdiräimed IIFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
3. november 2008, 10:41

Ürdiräimed hapukoorekastmes

Maistvad ürdiräimed sobivad koos keedetud kartuliga lõuna- või õhtusöögiks. Tee räimed valmis paar päeva enne söömist.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g Räimefilee
5 dl vesi
1 sl Sool
1 sl suhkur
1.5 sl 30% äädikas
KASTE
2 dl Hapukoor
3 küünt Küüslauk
2 sl Sinep
ühe sidruni mahl
1 dl(tükeldatud) Aedtill
1 dl(tükeldatud Murulauk
1 tl Sool
0.5 tl Valge pipar

Valmistamine
Leota fileesid üleöö soola, suhkru ja äädikaga maitsestatud leemes. Nõruta ja kuivata kalad. Sega hapukoore hulka purustatud küüslauguküüned, sinep, sidrunimahl, tükeldatud ürdid ja maitseained. Pane fileed kastmesse, sega läbi ning lase mõned päevad külmkapis maitsestuda. Retsept on mõeldud neljale inimesele.