Kalatoitude retseptid

Kala tainas 

Toidutare, 29. mai 2008, 07:09
 Jaan Heinmaa
Pidulik suupiste, mis maitseb eritit hästi koos tartar-kastmega. Taina sisse võid peita just endale meelepärast kala: koha, ahvenat ja miks mitte ka forelli.

Koostisosad
TAINAS
2 tk Muna
1.5 dl Piim
2 dl Jahu
Sool
friteerimiseks õli
KALATÄIDIS
500 g kalafilee (koha,ahven,hõbeheik vms)
ühe sidruni mahl
Sool
Must pipar
Aedtill
TARTAR-KASTE
200 g lahja mahe majonees
1 dl Hapukoor
3 tk marineeritud kurk
Sool
Must pipar

Valmistamine
Lõika kalafileed kuubikuteks. Maitsesta sidrunimahla, soola, pipra ja hakitud tilliga, lase 15 minutit seista. Sega omavahel munakollased, piim, jahu ja sool. Mikserda munavalged kohevaks vahuks ning sega õrnalt taina hulka. Kuumuta sügavas potis õli. Kasta kalafileed kahvliga tainasse ja pane seejärel kuuma õlisse, küpseta mõlemalt poolt 2 minutit. Tõsta vahukulbiga küpsetuspaberile nõrguma. Kastme jaoks sega kokku majonees, hapukoor, hakitud kurk, sool ja pipar, serveeri kohe. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee