Kalatoitude retseptid

Praetud lest 

Lia Virkus, 4. märts 2011, 12:22
Praetud lestFoto: Jaan Heinmaa
Kuna lest laguneb kuumtöötlemisel kergesti, siis tuleks seda praadida ainult paneeritult.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg Lest
4 sl Jahu
2 tk Muna
praadimisõli
Sool
MARINAAD
1 l vesi
1 kuni 2 tk Porgand
1 kuni 2 tk Sibul
5 kuni 6 tera Must pipar
1 kuni 2 lehte Loorber
1 kuni 2 sl 30% äädikas
1 sl Sool
1 sl suhkur

Valmistamine
1. Puhasta lestad, lõigates need kõhu alt lõhki ja võttes välja soolikad. Eemalda ka pea, uimed ja saba. Pese kalad voolava veel all puhtaks.
2. Kasta ettevalmistatud lestad kõigepealt vähese soolaga segatud jahusse (ja soovi korral seejärel lahtiklopitud munasse) ja prae kuldkollaseks.
3. Kui praed korraga suurema koguse kalu, võid ülejäägi panna marinaadi.
4. Marinaadi tegemiseks lõika porgand ja sibul õhukesteks ratasteks, keeda vees pehmeks. Lisa pipar, loorberilehed, sool, suhkur ja äädikas,lase kõik koos keema. Võta keedunõu tulelt ja jahuta. Lao praetud kalad kaanega kaussi või purki, vala peale jahtunud marinaad. Jäta vähemalt üheks ööks külmkappi marineerima.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee