Birgit ÕigemeelFoto: AK
Kalatoitude retseptid
19. mai 2008, 13:25

Praetud haug

Kõige maitsvama roa saad, kui kasutad äsjapüütud haugi.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 kg haug
1.5 tl Sool
0.5 tl roheline või must purustatud pipar
PANEERIMISEKS
1 tk Muna
1 dl Riivsai
praadimiseks või või õli
KAUNISTUSEKS
sidruniviilud
Aedtill

Valmistamine
Puhasta ja lõika haug tükkideks (võid ka fileerida ja siis tükeldada). Maitsesta kala soola ja pipraga, lase veidi aega seista ning maitseainetel imenduda. Klopi ühes taldrikus lahti muna, teise taldrikusse pane riivsai. Keeruta kalatükke kõigepealt munas ja seejärel riivsaias, prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri tilli ja sidruniviiludega.