Kalatoitude retseptid

Lõhelasanje 

Toidutare, 28. juuli 2011, 15:39
Toitev ja mahlane lõhelasanje sisaldab ohtralt kala ning krevette.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g lasanjeplaadid
TÄIDIS
1 purki Purustatud tomatid
3 tk kalapuljongi kuubik
Must pipar
400 g (filee) Lõhe
200 g Kooritud krevett
150 g Külmsuitsuforell (või-lõhe)
Aedtill
JUUSTUKASTE
50 g Või
1 dl Jahu
5 dl Piim
150 g Riivjuust
Aedtill
Sool
Sidrunipipar
PEALE
150 g Riivjuust

Valmistamine
Pane kastrulisse tomatikonserv koos puljongikuubikute ja musta pipraga, kuumuta 20 minutit. Lisa kuubikuteks lõigatud lõheilee ja krevetid, kuumuta veel 5 minutit. Viimasena lisa tükeldatud külmsuitsuforell ja hakitud till. Juustukastme jaoks sulata kastrulis või, lisa jahu ning prae paar minutit. Kalla vähehaaval hulka piim, ise pidevalt segades ja kuumuta keemiseni. Lisa riivitud juust ning sega ühtlaseks, maitsesta tilli, soola ja sidrunipipraga. Tõsta võitatud lasanjevormi põhja kiht kala-tomatisegu, lao peale lasanjeplaadid. Pane uus kala-tomatikiht, vala juustukastet ning kata lasanjeplaatidega. Viimaseks kihiks on taas juustukaste. Puista üle riivitud juustuga ning küpseta ahjus 175°C juures 45 minutit. Kui pealispind kipub liialt pruunisruma, kata vorm küpsetuspaberiga. Lase valmis roal 15 minutit taheneda ja lõika siis lahti. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee