Aasiapärane pastasalatFoto: Jaan Heinmaa
Laktoosivabad toidud
18. august 2009, 09:21

Aasiapärane pastasalat

Aasiapärane rohke köögiviljaga pastasalat maitseb kõige paremini soojalt, vahetult pärast valmistamist, kuid sobib süüa ka külmalt.

Kogus: kuuele

Koostisosad
200 g pasta (nt teokarbid või rotelle)
4 kuni 5 tk broilerifilee
6 sl Õli
2 tl Sool
Must pipar
2 tk Porgand
250 g Šampinjonid
1 tk väike brokoli
1 tk (pisike) Lillkapsas
0.5 dl vesi
1 dl hakitud roheline sibul
0.25 dl Sojakaste

Valmistamine
1. Prae broilerifileesid pannil 1 sl õlis kummaltki poolt 5 minutit, kuni need saavad kuldpruuni värvuse; maitsesta soola-pipraga. Hoia fooliumisse keeratuna soojas.
2. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Lõika fileed viiludeks ning sega pasta hulka, säilita kaane all soojas.
3. Koori porgandid ja lõika diagonaalis õhukesteks viiludeks. Eralda brokoli ja lillkapsas väikesteks õisikuteks, lõika seened neljaks. Kuumuta suurel pannil 1 sl õli, pruunista porgandeid 3-5 minutit ning lisa need pasta-kanasegule.
4. Pane pannile 2 sl õli ja pruunista 3-4 minutit seeni, vala salati hulka. Lisa pannile veel 2 sl õli, kuumuta brokoli ja lillkapsa õisikuid 7-10 minutit ning tõsta salatisse. Viimaks sega hulka hakitud roheline sibul ja sojakaste. Serveeri soojalt.