Itaalia köök

Pasta arrabiata tšilliga 

Angeelika Kang, 13. oktoober 2011, 05:56
 Jaan Heinmaa
Arrabiata tähendab tõlkes "kurja, raevukat", seda roa tšillisisalduse tõttu. Eriti hästi maitseb vürtsikas ja kevadine pasta arrabiata koos valge veiniga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Penne
5 tk Tomat
1 tk Tšilli (punane, terav, näiteks Jalopeno)
2 küünt Küüslauk
Oliiviõli
Sool
Must pipar
PEALE
Parmesani
Basiilik (värske)

Valmistamine
Keeda penne rohkes vees pehmeks. Kuumuta pannil õlis peenestatud küüslauku ja tšillikaunu, õhukesteks ratasteks lõigatud sibulat ning kuubikuteks tükeldatud tomateid mõni minut. Lisa ka veidi pastakeeduvett, maitsesta soola-pipraga. Sega panni sisu kuuma keedetud ja nõrutatud pastaga. Serveerimisel puista peale riivitud Parmesani ( või juustunoaga tõmmatud Parmesani laaste ) ja värskeid basiilikulehti. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
IDEE: Kes tšilli tulist maitset ei armasta, asendagu tšilli magusa paprikaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee