Itaalia köök

Pasta arrabiata tšilliga 

Angeelika Kang, 13. oktoober 2011 05:56
Foto: Jaan Heinmaa
Arrabiata tähendab tõlkes "kurja, raevukat", seda roa tšillisisalduse tõttu. Eriti hästi maitseb vürtsikas ja kevadine pasta arrabiata koos valge veiniga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Valmistamine
Keeda penne rohkes vees pehmeks. Kuumuta pannil õlis peenestatud küüslauku ja tšillikaunu, õhukesteks ratasteks lõigatud sibulat ning kuubikuteks tükeldatud tomateid mõni minut. Lisa ka veidi pastakeeduvett, maitsesta soola-pipraga. Sega panni sisu kuuma keedetud ja nõrutatud pastaga. Serveerimisel puista peale riivitud Parmesani ( või juustunoaga tõmmatud Parmesani laaste ) ja värskeid basiilikulehti. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
IDEE: Kes tšilli tulist maitset ei armasta, asendagu tšilli magusa paprikaga.