Kitsejuustu-pesto cannellonivormFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
22. august 2008, 14:34

Kitsejuustu-pesto cannellonivorm

Tõeliselt hõrk ja toitev ahjuvorm kitsejuustusõpradele, mida sobib pakkuda ka külalistele. Suvel ja sügisel kasuta kindlasti värskeid tomateid.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
12 tk lasanjeplaadid
3 sl Õli
1 purk Purustatud tomatid
2 tl Pune (kuivatatud)
2 tl suhkur
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
200 g pehme kitsejuust
6 sl pesto
300 g Tomat
250 g kirsstomatid
3 sl (riivitud) Parmesan v. muu kõva juust
Basiilik (värske)

Valmistamine
Kuumuta pannil õli, lisa tomatikonserv ja hauta kaane all 5 minutit. Maitsesta pune, suhkru, soola ja pipraga ning tõsta kõrvale. Sega omavahel kitsejuust ja pesto. Keeda lasanjeplaate soolaga maitsestatud vees 8 minutit, kurna ja jahuta. Tõsta niisutatud küpsetuspaberile. Määri igale plaadile kitsejuustu ja aseta peale kaks tomativiilu, keera rulli ning tõsta kõrvale. Tee nii 12 rulli. Vala pool tomatisegust õliga määritud ahjuvormi ja pane sinna cannellonid. Tõsta peale ülejäänud tomatikaste ning poolitatud kirsstomatid. Kata fooliumiga ja küpseta ahjus 220°C juures 30 minutit. Seejärel puista üle riivitud Parmesaniga ning küpseta ilma fooliumita veel 10 minutit. Jahuta enne serveerimist 10 minutit ja puista peale basiilikulehti. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.