Küpsetised

Sidruni-kohupiimakook 

Toidutare, 18. november 2008, 11:57
Sidruni-kohupiimakookFoto: Jaan Heinmaa
Pikantset sidruni-kohupiimakooki on lihtsam lahti lõigata, kui hoiad seda kuni serveerimiseni külmikus.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
1 dl suhkur
1 tk Muna
2.5 dl Jahu
0.5 tl Sool
0.5 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
250 g kohupiim
100 g maitsestamata toorjuust
1 dl Hapukoor
3 tk Muna
ühe sidruni riivitud koor
0.5 dl sidrunimahl
1 sl Kartulijahu
1 dl suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl vahukoor

Valmistamine
Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa muna ja omavahel segatud jahu, sool ning küpsetuspulber. Määri tainas võitatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Pane täidise valmistamise ajaks külmikusse. Kuumuta ahi 175°C-ni. Sega kogupiim, toorjuust ja hapukoor. Lisa munad, sidrunikoor ja -mahl. Klopi juurde suhkur, vanillsuhkur ja kartulijahu. Lõpuks sega juurde vahustatud koor. Vala täidis vormi ning küpseta 1 tund. Jahuta ja hoia kuni serveerimiseni külmikus.