Küpsetised

Kohupiima-punasesõstrakook 

Toidutare, 10. august 2009, 13:40
Mahlane kohupiimakook on kevadiselt kollase ja mureda maisijahupõhjaga. Sama kooki võid valmistada ka nisujahust.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
150 g Või
1 dl suhkur
1 tk Muna
3 dl Maisijahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
TÄIDIS
400 g kohupiim
3 tk Muna
0.75 dl suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 dl külmutatud punased sõstrad

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa muna ja vahusta. Sega omavahel maisijahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa võivahule ning sega ühtlaseks. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Sega kohupiim, munad, suhkur, vanillsuhkur ja punased sõstrad. Vala põhjale ning küpseta 30 minutit. Serveeri jahtunult. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee