Kiudainerikkad toidud

Mustika-kohupiimakook 

Angeelika Kang, 19. märts 2008, 15:08
Tervisliku kaerajahupõhjaga mahlane mustika-kohupiimakook maitseb nii suurtele kui ka väikestele maiasmokkadele.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
1 dl suhkur
2 dl Kaerajahu
0.5 dl nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Sool
1 tk Muna
TÄIDIS
400 g kohupiimapasta
100 g Hapukoor
1 dl suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tk Muna
2 dl Mustikas

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Sega omavahel suhkur, kaera- ja nisujahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur ning sool. Näpi juurde või ja sega purutaoliseks massiks. Lisa muna ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Täidise jaoks sega kohupiim, hapukoor, suhkur, vanillsuhkur ja munad. Vala segu tainale. Puista peale mustikad ning küpseta 25 minutit.