Küpsetised

Kohupiima-aprikoosikook II 

Toidutare, 18. november 2008, 12:21
Kohupiima-aprikoosikook II Jaan Heinmaa
Kohupiima-aprikoosikoogis on rohkelt mandleid. Suurest plaaditäiest jätkub ka suuremale perele.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
4.5 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
2 dl tuhksuhkur
125 g pehme või
1 tk Muna
50 g hakitud mandlid
1 tk munakollane
TÄIDIS
100 g hakitud mandlid
3 tk Muna
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1.5 dl suhkur
250 g kohupiim
1 sl Kartulijahu
0.5 dl Kookoshelbed
3 väikest purki aprikoos omas mahlas
KAUNISTUSEKS
50 g hakitud mandlid

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Sega jahu, küpsetuspulber, tuhksuhkur ja hakitud mandlid. Lisa toasoe või, muna ja munakollane. Sega ühtlaseks tainaks, keera kilesse ja hoia 1 tund külmas. Täidise valmistamiseks sega omavahel mandlid, munad, vanillsuhkur, suhkur, kohupiim ja kartulijahu. Rulli tainas laiali ja tõsta küpsetusplaadile, nii et ka servad oleksid kaetud. Puista põhjale kookoshelbeid. Vala peale täidis. Nõruta aprikoosipoolikud, lõika viiludeks ja aseta täidisele. Puista üle hakitud mandlitega. Küpseta 25 minutit. Lõika jahtunult ruutudeks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee