Apelsini-virsiku kohupiimakookFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
18. november 2008, 12:16

Apelsini-virsiku kohupiimakook

Apelsini-virsiku kohupiimakoogile annab pikantse maitse apelsinimarmelaadist glasuur.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
1.75 dl Jahu
3 sl suhkur
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Sool
1 tk Muna
50 g pehme või
TÄIDIS
700 g kohupiim
2 dl suhkur
0.5 dl Hapukoor
5 tl tärklis
3 tk Muna
1 tk munakollane
1.25 dl apelsinimahl
0.5 dl virsikuliköör
2 tl sidrunimahll
1.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
APELSINIGLASUUR
2 dl apelsinikeedis
1 sl virsikuliköör
1 sl apelsinimahl
2 tl sidrunimahl

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Sega jahu, sool, vanillsuhkur ja suhkur. Lisa lahtiklopitud muna ning pehme või. Sega ühtlaseks tainaks. Suru segu lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja küpseta 12-15 minutit. Sega suures kausis kohupiim, suhkur, hapukoor ja tärklis. Lisa ükshaaval munad ja munakollane. Klopi juurde mahlad, liköör ja vanillsuhkur. Kalla segu vormi ning küpseta veel 15 minutit. Vähenda kuumust 150°C-ni ja küpseta 1 tund. Jahuta vähemalt 3 tundi kuni üleöö. Sega keedis, liköör, aplesini- ja sidrunimahl. Vala koogile ja kaunista melissi lehtedega.