Kohupiima-õunataskudFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
15. oktoober 2008, 19:12

Kohupiima-õunataskud

Krõbedate lehttainast taskute sees on mahlane kohupiimatäidis ja hapukad kaneelimaitselised õunad.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g valmis lehttainas
3 tk suur hapukas õun
3 sl Fariinsuhkur
1 sl Kaneel (jahvatatud)
TÄIDIS
250 g kohupiim
1 dl suhkur
1 tk Muna
2 tl tärklis
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Rulli tainas lahti ja lõika kuueks ruuduks. Koori ja poolita õunad, eemalda südamikud. Täidise jaoks sega kohupiim, suhkur, muna, tärklis ja vanillsuhkur. Määri igale ruudule täidist ja pane sellele õunapoolik. Puista üle fariinsuhkru ja kaneeliga. Tõsta ruudu neli nurka üles kokku ja pigista otsad kinni. Määri munaga ja küpseta ahjus 30 minutit.