Kalatoitude retseptid

Suitsukala-kartulivorm 

Toidutare, 13. oktoober 2009, 09:43
Suitsukala-kartulivorm IIFoto: Jaan Heinmaa
Selle söögi ettevalmistused lähevad kiiremini, kui ostad poest puhastatud ja hakitud suitsukala. Veel rohkem võidad ajas, kui kasutad keedetud kartuleid, aga olgu õeldud, et tulemus pole siis kaugeltki nii maitsev.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusteks 20 minutitKüpsemiseks 50 minutit

Koostisosad
400 g meelepärane suitsukala
või vormi määrimiseks
1 tk Kurk
6 kuni 8 tk Kartul
1 kimp (värske) Aedtill
3 tk (suurt) Muna
2 dl kohvikoor
1.5 dl Piim
50 g soovi korral peale või
Sool
Valge pipar

Valmistamine
Viiluta kooritud kurk ja kartulid. Lao rasvaga määritud ahjuvormi kihtidena kurgi- ja kartuliviilud, hakitud till ning tükeldatud kala. Sega lahtiklopitud munad, koor ja piim, maitsesta soola-pipraga ning kalla vormi. Soovi korral pane roa peale õhukesed võitükid. Küpseta ahjus 200°C juures vähemalt 50 minutit. Kõrbemise vältimiseks võid esimese poole küpsemisajast hoida vormi peal fooliumi. Serveeri värske salati ja leivaga. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee