Kalatoitude retseptid

Aedviljade ja lõhega vokiroog 

Toidutare, 31. märts 2011, 08:05
Aedviljade ja lõhega vokiroogFoto: Jaan Heinmaa
Vokiiroad on maitsvad ja valmivad lihtsalt. Miks mitte panna aja võitmiseks kõik pereliikmed või külalised köögivilju hakkima. Lõhe asemel võid kasutada ka muud kala, näiteks siiga, turska või ahvenat. Kui soovid kastet paksemaks muuta, lisa 1 tl maisitärklist, mis on segatud vähese veega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Ettevalmistusteks 15 minutitPraadimiseks 15 minutit

Koostisosad
500 g (filee) Lõhe
1 tk keskmine suvikõrvits
2 tk Porgand
1 tk Paprika
1 küüs Küüslauk
1 sl (hakitud juur) Ingver
3 sl Sojakaste
3 sl vesi
2 sl (magus) Tšillikaste
Sool
Must pipar
Õli

Valmistamine
Lõika kala väikesteks tükkideks, maitsesta soola-pipraga. Peenesta ingver ja küüslauk. Viiluta õhukeselt paprika, suvikõrvits ja porgandid. Kuumuta vokkimispannil õli. Pane aedvili, küüslauk ja ingver pannile ning prae segades 5 minutit ( soovi korral kauem ). Lisa kala ja kuumuta veel mõni minut. Sega vesi, tšilli- ja sojakaste ning kalla toidule. Serveeri riisi või nuudlitega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee