Kalatoitude retseptid

Kalapirukas 

Toidutare, 24. november 2008, 13:50
KalapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Tervislik rukkijahupõhjaga pirukas sobib iseseisvaks eineks koos värske salatiga või kohvikõrvaseks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusteks 20 minutitKülmkapis 1 tundAhjus 35 minutit

Koostisosad
TAINAS
2.5 dl Rukkijahu
2.5 dl nisujahu
100 g Või
2 dl vesi
1 tk Muna
Sool
TÄIDIS
150 g õrnsoola- või külmsuitsulõhe
1 tk Porrulauk
200 g küüslaugumaitseline toorjuust
2 tk Muna
0.5 dl Piim
2 sl nisujahu
1 küüs Küüslauk
0.25 tl Sool
1 tl Sidrunipipar

Valmistamine
Sega rukki- ja nisujahu, lisa tükeldatud või ning haki purutaoliseks. Lisa vesi, sool ja muna, sega ühtlaseks tainaks. Pane 1 tunniks külma. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Täidise jaoks poolita porru ja viiluta õhukeselt. Viiluta ka lõhe. Sega toorjuust, munad, piim, jahu, purustatud küüslauk ja maitseained ühtlaseks. Pane porru ja lõhe tainale, vala peale toorjuustusegu. Küpseta ahjus 200°C juures 35 minutit.Kogustest valmib 10 tk pirukat.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee