Linnuliha retseptid

Kana-riisiwok 

Pille Enden, 14. aprill 2008, 08:15
Panniroog valmib 30 minutiga ja sobib hästi argipäeva õhtusöögiks. Eriti hea tuleb roog kodumaiste metsaseente, näiteks kukeseente või puravikega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Ettevalmistusteks 15 minutitPraadimiseks 15 minutit

Koostisosad
150 g Riis
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 tk Kanafilee
2 tk Tomat
poole sidruni mahl
2 sl Õli
100 kuni 150 g kukeseened,puravikud või šampinjonid
1 dl Tšillikaste
2 sl Petersellilehed
Sool

Valmistamine
Keeda riis pehmeks ja nõruta. Koori ning viiluta sibul, purusta küüslauguküüned. Lõika kanafileed viiludeks ja tomatid kuubikuteks. Pressi sidrunist mahl välja. Kuumuta wok-pannil õli, prae sibulat ja küüslauku 2-3 minutit. Lisa kanaviilud ja pruunista. Kalla juurde sidrunimahl ning kuumuta 3-4 minutit. Seejärel lisa tomatikuubikud, tükeldatud seened, tšillikaste ja maitse järgi soola, sega läbi. Pane juurde riis ning kuumuta kõike koos 2 minutit. Puista peale hakitud petersell ja serveeri kohe. Retsept on mõeldud neljale inimesele.