Kana-köögiviljapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
6. märts 2009, 07:45

Tervislik kana-köögiviljapirukas

Kana ja köögivili muredal täisterajahust pirukapõhjal on eriti tervislik ja maitsev kooslus. Serveeri värske salatiga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusteks 35 minutitKüpsemiseks 35 minutit

Koostisosad
TAINAS
1 dl täisteranisujahu
2 dl nisujahu
100 g Või
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
3 sl vesi
TÄIDIS
300 g suvikõrvits
2 tk Paprika
0.5 tk Porrulauk
400 g kanaliha
0.5 tl Sool
0.5 tl Sidrunipipar
KATE
0.5 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
1 pakk (180 g) maitserohelisega toorjuust
1 dl 10% rõõsk koor
100 g Riivjuust
Petersellilehed

Valmistamine
Tükelda või, näpi hulka jahud, sool ja küpsetuspulber. Lisa vesi ning hõõru ühtlaseks tainaks. Suru see 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga augud sisse ning küpseta ahjus 200°C juures 5 minutit. Täidise jaoks koori suvikõrvits, poolita ja lõika 1 cm paksusteks viiludeks. Poolita ja viiluta ka paprikad, lõika porru ratasteks. Tükelda kanaliha 2 cm suurusteks kuubikuteks. Lao köögiviljad ja liha kihiti eelküpsetatud tainale, raputa peale soola ja sidrunipipart. Katte jaoks haki sibul ja küüslauk, sega toorjuustuga. Lisa vähehaaval koor ning sega. Seejärel lisa pool riivitud juustust. Tõsta kate täidisele, raputa peale ülejäänud riivitud juust ja hakitud petersell. Küpseta 200°C juures 35 minutit. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.