Lihatoidu retseptid

Kihilised basiilikupihvid 

Toidutare, 11. november 2008, 08:08
Kihilised basiilikupihvid Jaan Heinmaa
Tavalised kotletid saavad põnevama maitse ja väljanägemise basiiliku, juustu ning tomatite abil. Kes pelgab kaloreid, võib kasutada ainult veisehakkliha.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Ettevalmistamiseks 30 minutitKüpsemiseks 10 minutit

Koostisosad
500 g veise- ja seguhakkliha (nt pooleks)
1 tk Muna
1 tl Sinep
2 küünt Küüslauk
2 sl tomatipüree
1 dl vesi
3 tk(keskmist) Tomat
200 g Mozzarella
6 viilu Juust
Sool
Must pipar
1 suur punt Basiilik (värske)

Valmistamine
Sega hakkliha, muna, sinep, purustatud küüslauguküüned, tomatipüree ja vesi. Maitsesta soola-pipraga. Jäta 12 suuremat basiilikulehte alles, ülejäänud haki ja lisa taina hulka. Vormi kuus suurt pihvi, prae neid kummaltki poolt 10 minutit ning lase jahtuda. Viiluta tomatid ja mozzarella. Lõika pihvid pooleks ja tõsta pooled neist ahjuvormi. Kata tomativiilude, basiilikulehtede ja mozzarellaga. Pane ülejäänud pooled peale. Kata pihvid paksu juustuviiluga ning küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee