LihapallidFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
30. oktoober 2008, 18:38

Lihapallid

Keedetud lihapallid sooja juustu-paprikakastmega on sobiv roog kogu perele. Juurde võid pakkuda kartuleid või kartulipüreed, sobivad ka riis ja pasta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Ettevalmistusteks 10 minutitKeetmiseks 25 minutit

Koostisosad
LIHAPALLID
500 g veisehakkliha
1 tk Muna
2 tl Kartulijahu
0.5 dl vesi
3 tl Sinep
0.5 dl (hakitud) Petersellilehed
Sool
Must pipar
KEETMISEKS
1 l vesi
2 tk lihapuljongikuubik
KASTE
4 dl puljong
3 sl Jahu
0.5 dl vesi
180 kuni 200 g Sulatatud juust maitserohelisega
1 tk Väike punane aprika
2 sl (hakitud) Aedtill

Valmistamine
Sega omavahel hakkliha, muna, kartulijahu, vesi, sinep, hakitud petersell, sool ja pipar. Vormi segust 2 cm läbimõõduga pallid. Lase vesi keema, lisa puljongikuubikud ning sega korralikult. Keeda lihapalle puljongis 5 minutit. Pane korraga kastrulisse nii palju palle, et neid oleks üks kiht. Tõsta valmis lihapallid vahukulbiga potti ja aseta kaas peale. Sõelu kastme jaoks 4 dl puljongit. Sega jahu külma veega hästi läbi, lisa keevale puljongile pidevalt segades. Lase kaste keema ja pane lusikaga juurde sulatatud juust. Kui juust on sulanud, lisa tükeldatud paprika ja hakitud till. Vala kaste lihapallide peale. Retsept on mõeldud neljale inimesele.