Lihatoidu retseptid

Hakkliha-tomativorm 

Toidutare, 9. august 2008, 19:38
 Jaan Heinmaa
Tervislik vormiroog sobib hästi õhtueineks. Soovi korral võid lisaks pakkuda keedetud riisi. Veisehakkliha võid asendada lamba-veise- või kalkunihakklihaga. Viimasel juhul võid maitsestamisel olla julgem.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusteks 25 minutitKüpsemiseks 45 minutit

Koostisosad
1 tk suurem suvikõrvits
4 tk Tomat
400 g veisehakkliha
1 sl õli praadimiseks
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 sl Tomatipasta
0.5 sl või vormi määrimiseks
0.25 tl Must pipar
0.5 tl Sool
1 tl Pune (kuivatatud)
KASTE
2 sl Õli
2 sl Jahu
5 dl Piim
2 dl Riivjuust
Sool
Valge pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)

Valmistamine
Lõika suvikõrvits ja tomatid viiludeks. Pruunista hakkliha pannil õlis 4-5 minutit, kuni vedelik on aurustunud. Koori ja haki sibulad, purusta küüslauguküüned. Lisa hakklihale sibul, küüslauk, maitseained ja tomatipasta, hauta 2 minutit. Kastme jaoks kuumuta kastrulis õli, sega hulka jahu ja seejärel piim. Kuumuta segades, kuni kaste pakseneb ( u 5 minutit ). Maitsesta soola, valge pipra ja muskaatpähkliga. Pane pool suvikõrvitsa- ja tomativiiludest võiga määritud ahjuvormi põhja. Laota peale hakklihasegu ning kata ülejäänud tomati- ja suvikõrvitsaviiludega. Kalla vormi kaste ja raputa riivitud juust. Küpseta rooga ahjus 200°C juures 45 minutit. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee