Lihatoidu retseptid

Hakkliha-lillkapsavorm 

Pille Enden, 11. märts 2009, 07:55
Hakkliha-lillkapsavormFoto: Jaan Heinmaa
Mahe vormiroog, mida võid serveerida iseseisvalt või koos keedetud kartulitega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
Ettevalmistamiseks 25 minutitKüpsemiseks 30 minutit

Koostisosad
1 tk (suur) Sibul
150 g Šampinjonid
500 g veisehakkliha
1 sl õli praadimiseks
1 dl 10% rõõsk koor
2 dl Riivjuust
0.25 tl Karri
0.25 tl Paprika (jahvatatud)
Sool
Must pipar
või vormi määrimiseks
LILLKAPSAPÜREE
1 kg Lillkapsas
1 sl Või
1 dl 10% rõõsk koor
Sool

Valmistamine
Valmista kõigepealt püree. Selleks tükelda lillkapsas õisikuteks, pane keeva vette ning keeda pehmeks ( kulub u 5 minutit ). Vala vesi ära ja püreesta lillkapsas saumikseriga või köögikombainis. Lisa või, rõõsk koor ja maitse järgi soola, sega hästi läbi. Koori ja haki sibul ning tükelda seened. Prae sibulat veidi õlis, seejärel lisa hakkliha ja pruunista koos 4-5 minutit. Lisa seened, karri ja paprikapulber, sega läbi. Vala hulka rõõsk koor, hauta 5 minutit ning maitsesta siis soola-pipraga. Vala segu võiga määritud ahjuvormi. Pane peale lillkapsapüree ja raputa üle riivitud juustuga. Küpseta rooga ahjus 200°C juures 30 minutit või kuni juust on kuldpruun. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee